TO_web_pozadi_vzor_brown_02.jpg

T.O. Irish Coffee Style

Ingredience

tekute_oplatky_list_brown.png
30 ml - Tekuté oplatky 
10 ml - Bourbon Whiskey
50–60 ml - Espresso Lungo
10 ml - Cukrový sirup 
20–30 ml - Smetana ke šlehání
Sekané lískové ořechy
Foto 27.jpg

Postup

tekute_oplatky_list_red.png

Kávu připravujeme do sklenice na teplé nápoje, nebo do většího šálku.

Na dno sklenice nalijeme z nahřáté odměrky likér Tekuté oplatky, Bourbon a přidáme cukrový sirup, nebo lžičku hnědého cukru. 

Základ zalijeme kávou, navrch doplníme šlehanou smetanou s hustší krémovou konzistencí (do smetany můžete přidat také trochu cukru), alternativně čerstvou šlehačkou z láhve, šlehačku posypeme skořicí, drcenými oříšky, nebo plátky mandlí, podáváme s cukrářskou oplatkou.

Foto 27.jpg
Foto 29.jpg